Borg Podnikanie Trestný čin podvodu – jeden z najčastejších trestných činov v dnešnej dobe

Trestný čin podvodu – jeden z najčastejších trestných činov v dnešnej dobe

Trestný čin podvodu – jeden z najčastejších trestných činov v dnešnej dobe post thumbnail image

Stať sa obeťou podvodu je dnes veľmi jednoduché. Ako jeden z príkladov môžeme uviesť podomových predajcov energií, ktorí využívajú neznalosť legislatívy najmä u seniorov, a snažia sa ich vystrašiť podvodným a manipulatívnym konaním, napríklad informáciami, že majú uhradiť nedoplatok za mimoriadne vyúčtovanie energií. Ak potom týmto ľuďom ponúknu nevýhodné zmluvy na dodávku energií, tí sa potom zdráhajú ich zrušiť, pretože sa obávajú vzniknutých sankcií. K ďalším podvodom dochádza pri predaji spotrebného tovaru a taktiež pri predaji nehnuteľností.

súdne konanie

Ľudia na seba dokážu vymyslieť toľko zla, až sa môžeme čudovať, kde sa to v nich berie, pričom sa zločinci spoliehajú na celkom obyčajný ľudský strach, ktorý obetiam znemožňuje adekvátne sa brániť. Našťastie ale existuje účinná právna pomoc a pokiaľ narazia na silného protivníka, ktorý si to nenechá páčiť, môžu skončiť v blízkej dobe aj za mrežami a možno potom prídu v exekúcii aj o väčšinu svojho majetku. Veľmi účinnou obranou proti podvodníkom, či už sa jedná o internetové pôsobenie alebo fyzické, je advokátska kancelária v Banskej Bystrici https://www.lexante.sk/lexante-banska-bystrica.html.

skúsený advokát

Ak sa aj vy dostanete do podobných situácií a stanete sa obeťou podvodu, alebo to postihne vašich blízkych, napríklad seniorov, obráťte sa s dôverou na skúsených právnikov. Podvodníkom by sme nemali nechať otvorené vrátka a odpúšťať im ich zločiny, každý si zaslúži spravodlivý trest, pretože trestný čin podvodu je páchaný úplne vedome, a s povedomím o možných dôsledkoch poškodenia obete podvodu. Nejde o činy z nedbanlivosti, ktoré ešte môžu byť ospravedlniteľné, ak sa človek dostane do úzkych nie vlastnou vinou, a je pod tlakom a v strese, avšak kto niekoho podvádza, robí to s jasným cieľom a zámerom. Právnici z Banskej Bystrice vás po úvodnej konzultácii môžu zastupovať aj na súde a môžu vyjednať aj mimosúdne vyrovnanie, ak na to podvodníci pristúpia.

Related Post