Borg Výrobky Boj s covidom

Boj s covidom

Boj s covidom post thumbnail image

Mali sme tu obdobie veľmi zlého vírusového ochorenia, ktoré sa nazývalo Covid-19. Išlo o vírus, ktorý sa vyvíjal veľmi rýchlo a u ľudí sa začal prejavovať dýchacími problémami. Mnohí stratili chuť do jedla, necítili vône a priniesol veľa zlého. Niektorí ľudia skončili na dýchacích prístrojoch v nemocniciach. Starší obyvatelia na toto ochorenie aj umreli. Vírus sa šíril veľmi rýchlo a nikto nevedel, ako s ním máme bojovať. Vedci boli však veľmi šikovní. Vymysleli antigénové testy. Nimi odhalili, koľko ľudí sa nakazilo touto veľmi vážnou chorobou. Spôsobovala nádchu a kašeľ, ktorý neustupoval ani po podaní vhodných liekov.

antigénové testy

Mali sme vysoké horúčky a zimnice. Nevedeli sme normálne fungovať. To nás prinútilo zamyslieť sa nad svojim zdravím. Veľa informácií sme získavali z televízie. Politici sa snažili robiť rôzne opatrenia, aby tomuto vírusu zabránili. On sa však neprestával šíriť. Ľudia museli nosiť ochranné rúška a respirátory, ak chceli vyjsť von medzi ľudí. Dokonca sme jeden čas nemohli ani len chodiť do svojho zamestnania. Bol to veľmi krutý čas. Tým, že sme nemohli chodiť do svojho zamestnania sa veľa prevádzok a firiem zatvorilo. Nemali tržby od ľudí, ktorí tam bežne k nim chodili.

rúška

Zatvorili sa všetky prevádzky, okrem tých, ktoré sme potrebovali ku každodennému životu. Išlo o potraviny, lekárne alebo nemocnice. Tieto museli fungovať. Rúška nám zabraňovali, aby sme sa od niekoho nakazili týmto nebezpečným vírusom, a taktiež aby sme nenakazili my niekoho iného. Boli povinné všade. Tento vírus konečne zmizol. No, nie nastálo. Zmutoval tak, že z neho vznikla obyčajná chrípka. Mnohí ľudia sa nechali zaočkovať, aby sa týmto vírusom nemohli nakaziť. Vedci boli fakt veľmi rýchli a vymysleli protilátku. Prebehlo celoštátne testovanie. Zistilo sa, v ktorých oblastiach sú ľudia najviac nakazení a v ktorých najmenej. Robili sa rôzne štatistiky. Dnes si už môžeme naozaj vydýchnuť, že nemusíme chodiť von práve v ochranných rúškach.

Related Post