Borg Výrobky Problémy s nohami – jednoduché riešenie

Problémy s nohami – jednoduché riešenie

Problémy s nohami – jednoduché riešenie post thumbnail image

Problémy s nohami sú naozaj nepríjemné a často sa ich nevieme zbaviť aj niekoľko mesiacov. Okrem únavy na nás totiž číha aj možná mykóza nôh či nechtov. Zrejme každý si tým už raz prešiel. Nevhodná obuv, sedavé zamestnanie či naopak, príliš dlhé státie a k tomu nepríjemné potenie. Reč je o nadmerne namáhaných nohách. Dlhodobým sedením sa voda z nôh odvádza oveľa ťažšie, ako pri pohybe. Následkom sú opuchy dolných končatín a pocit unavených nôh. Aj nesprávnym typom obuvi dokážeme mnohé pokaziť. V prípade tesnej a príliš pevnej obuvi, vznikajú rôzne zrohovatenia a zhrubnutia kože, či otlaky.

nosíte vhodnú obuv?

Ak k tomu pridáme vlhko spôsobené potením a slabým vetraním obuvi máme pred sebou skutočný problém. Mykóza je dnes strašiakom hlavne pred letným obdobím. Okrem nepríjemného svrbenia a výrazného zápachu sa pridružuje aj nepekný vzhľad nechtov či okolitej kože. Mykóza nôh a nechtov je jedna z najčastejších foriem mykóz, s ktorými prichádzajú bezradný pacienti k lekárovi. Liečba je zdĺhavá a záleží od toho, v akom štádiu sme toto ochorenie podchytili. Všeobecne platí, že čím skôr- tým väčšia je šanca na skoré uzdravenie. Ak ale mykóza postúpila do hlbších vrstiev nechtu je vízia zbavenia sa jej naozaj v nedohľadne.

majú vaše nohy dostatok pohybu? V opačnom prípade môžu prísť problémy

Našťastie máme pre Vás jednoduché riešenie, ktoré pomôže pri unavených a ťažkých nohách. Rovnako účinné je aj na mykózu, ktorú sme objavili. Je ním aplikácia sódy bikarbóny. Určite ste o nej už počuli. Tento biely kryštalický prášok sa nachádza v každej domácnosti. Aj preto je soda bikarbona na nohy ideálna. Pre aplikáciu si môžete zvoliť niekoľko variant. Jedným je kúpeľ, v ktorom sóda bikarbónu rozmiešame a necháme všetku prácu na nej. Vy si iba užívate príjemné uvoľnenie. Rovnako účinná je aj domáca pasta. Nebudete na ňu potrebovať nič – samozrejme okrem sóda bikarbóny a trochy vody. Po zmiešaní vytvoríte pastu, ktorú aplikujete na potrebné miesto.

Related Post

Boj s covidomBoj s covidom

Mali sme tu obdobie veľmi zlého vírusového ochorenia, ktoré sa nazývalo Covid-19. Išlo o vírus, ktorý sa vyvíjal veľmi rýchlo a u ľudí sa začal prejavovať dýchacími problémami. Mnohí stratili

Nakúpte si u násNakúpte si u nás

Polodrahokamy Svet-mineralov majú vo svete naozaj široké využitie v rôznych odvetviach. Ako dekorácie sa jedná o veľmi pekné a atraktívne kúsky do domácnosti či dokonca aj ako šperky, ktoré môžete