Borg Bývanie Podnájmy

Podnájmy

Podnájmy post thumbnail image


Bývanie je samozrejmosť. No o to ťažšie je získanie vlastného bytu alebo rodinného domu. Podarilo sa vám získať od banky hypotekárny úver? Nie je to jednoduché. Mali by ste mať dostatočne vysoký príjem práve na to, aby vám ho banka poskytla. Získanie hypotéky nie je pre každého. Ak ste mladý alebo bez príjmu, nedostanete hypotekárny úver. Musíte sa spoľahnúť na rôzne podnájmy. Podnájmy sú byty alebo domy, ktoré prenajímajú majitelia bytov alebo rodinných domov. Ak bývate v podnájme, byt vám nepatrí.

 

kľúče od bývania

 

V podnájmoch býva veľmi veľa obyvateľov Slovenska. Sú rozšírené hlavne v mestách. Avšak pri podnájmových bytoch nemáte istotu, že v ňom budete bývať celý svoj život. Majitelia sa snažia svoje byty predať, aby mali rýchlo veľa peňazí. Niektorí len prenajímajú svoje byty na určité obdobie. Ak platíte za byt mesačne a pravidelne, je pravdepodobné, že vás len tak ľahko majiteľ z bytu nevyhodí. Ak ste však neplatič, majiteľ sa bude snažiť vás z bytu hocikedy vyhodiť. Stačí jedna oneskorená splátka a môže sa z vás stať bezdomovec. To je veľmi nepríjemné a nikomu to neprajem. Mať strechu nad hlavou a vlastné bývanie je najlepším riešením, aby ste mali pokojný život. Nikto nechce žiť s obavou, že raz môže ostať bezdomovcom. Aby ste o byt neprišli, je najvhodnejšie nasporiť si na vlastný byt.

 

dům

 

Bývanie v byte prináša so sebou riziká, no aspoň máte vlastný byt, z ktorého vás nikto nemôže len tak bezdôvodne vyhodiť. V bytoch býva mnoho ľudí. Niektorí ľudia však preferujú rodinné domy. Rodinné domy sú omnoho drahšie ako byty, avšak v rodinných domoch neplatíte správcovi bytového domu. Platíte len za energie, ktoré spotrebujete. To môže byť pre vás veľkým bonusom. Snažte sa nasporiť si viac peňazí, aby ste si mohli kúpiť svoj vlastný byt a bývať v ňom. Banka vám poskytne hypotekárny úver, ak uvidí, že máte stále zamestnanie a ste pracovitý človek.