Borg Výrobky Dajte radšej prednosť nádobám na odpad z plastu

Dajte radšej prednosť nádobám na odpad z plastu

Dajte radšej prednosť nádobám na odpad z plastu post thumbnail image


Väčšina z vás zrejme dobre pozná klasické kovové popolnice s okrúhlym vekom. V súčasnej dobe sa stále vyrábajú a hodia sa najmä tam, kde sa vykurujú objekty pevnými palivami, napríklad v krbových kachliach, a kedy je potrebné zbaviť sa horúceho popolu z ohniska. V oceľovej popolnici je horúci popol uzavretý v bezpečí a tým je tiež chránené okolie pred vznikom požiaru. Oceľové popolnice však tiež poskytujú určité nevýhody, s ktorými je nutné počítať, a ak potrebujete ukladať iný druh odpadu (bez popola, ktorý nie je horúci), je výhodnejšie zaobstarať plastové nádoby na odpad.

kovová popolnica

Jednoduchšia manipulácia – zatiaľ čo kovovú popolnicu musíte po zemi obratne gúľať, a môže sa vám pritom aj zvrhnúť a vysypať, plastové nádoby na odpady majú kolieska a hýbe sa s nimi oveľa ľahšie. Jednoducho ich preveziete z miesta na miesto, kam potrebujete.

Sú ľahké – plastové nádoby na odpady sú ľahšie, než kovové, vynaložíte teda menej námahy pri ich manipulácii.

Žiadna korózia – kovové popolnice sú síce potiahnuté vrstvou zinku, ale aj tak korodujú, najmä pri dne a v spojoch, kde sa pozinkovaná vrstva naruší. Kvôli tomu sa musí natierať a podrobovať pravidelnej údržbe. Plastové nádoby sa natierať nemusia a pochopiteľne sa ich netýka ani korózia.

plastové popolnice

Veselé farby – plastové nádoby sú veľmi často vhodným námetom na skladovanie rôznych sypkých alebo tekutých hmôt či predmetov, ľudia do nich ukladajú podstielky pre zvieratá, kŕmne zmesi pre hospodárske zvieratá, posypový materiál na zimné obdobie, substrát a hnojivá pre rastliny atď. Ak máte doma viac popolníc v rôznych farbách, ľahko na prvý pohľad odlíšite, čo sa vo vnútri nachádza, a nádoby sú aj celkom pekné výrobky, ktoré farebne oživia váš pracovný či hospodársky priestor pri rodinnom dome. Zaobstarajte si preto tiež plastovú nádobu na odpadky.

Related Post

Rezanie pomocou vodyRezanie pomocou vody

Rezanie rôznych materiálov je technológia, ktorú nie každý zamestnávateľ vo svojom pracovisku dokáže zabezpečiť. Rôzne firmy, ktoré vyrábajú produkty či už zo skla, kovu alebo iného technického materiálu nie sú